vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Ne damo te pismo naša

Metković, 2.12.2006. - Sinoć u Gradskoj dvorani održan je koncert dalmatinskih klapa pod nazivom "Ne damo te pismo naša", koji je dio turneje dalmatinskih klapa po Hrvatskoj započete u rujnu koncertom na Poljudu.
Ispunivši do posljednjeg mjesta metkovski rukometni hram oko četiri tisuće posjetitelja još jednom je pokazalo da dobra klapska i dalmatinska pjesma u Metkoviću i dolini Neretve, pa i u susjednoj BiH, ima veliki broj poklonika.
Koncert je počeo snimkom uvodnog govora Ljube Stipišića Delmate, jednog od najpoznatijih čuvara dalmatinske baštine, kojeg je zaključio riječima: "Ej, čovječe, probudi se iz tuđeg sna - i vrati se sebi, dok još imaš kome!". Glazbeni dio pjesmom su otvorili članovi klape Opuzen, a u dvosatnom spektaklu nastupile su i ženska klapa Neverin, mješovita klapa Filip Dević, Ženska klapa Mirakul, klape Sinj, Intrade, Maslina te klapa Trogir i Coce. Koncert je završen zajedničkim nastupom svih klapa koje su još jednom izvele svojevrsnu klapsku himnu "Da te mogu pismom zvat".
(Ivana Ilić)