vijesti www.metkovic.hr

 Šport

CB 'Carpe Diem' pobjenik turnira

Metković, 30.12.2006. - Nakon više od 150 odigranih utakmica u nepunih mjesec dana završen je 14. božićni malonogometni turnir na kojem su nastupile 74 momčadi, što predstavlja dosadašnji rekord.
Završnicu turnira pratilo je oko 2500 gledatelja, a najbolje su bile metkovske ekipe „CB Trenk“ u juniorskoj i „CB Carpe Diem“ u seniorskoj konkurenciji. Naravno, CB znači Café bar, za one koji ne znaju hrvatski!?
Juniorsko finale pripalo je „CB Trenk“ koji je pobijedio KUD „Gradina“ iz Podgradine rezultatom 6:4. Najboljim igračem proglašen je Stipe Glasović iz KUD-a Gradina. Najbolji strijelac sa 11 postignutih golova bio je Vedran Marić iz Mostara, a najbolji vratar Mirko Batinović iz momčadi „CD Trenk“.

U seniorskoj finalnoj utakmici, vrijednoj 20.000 kuna, „CB Carpe Diem“ je nadigrao „Žrnjevo – Hit“ iz Neuma rezultatom 4:2, došavši do pobjede tek u završnici utakmice u kojoj su Neumljani većim dijelom vodili. Najboljim igračem proglašen je Tomislav Miletić iz momčadi „CB Carpe Diem“, dok je najbolji strijelac bio njegov suigrač Ante Volarević s 4 postignuta gola. Najboljim vratarem proglašen je Božidar Butigan iz momčadi „Žrnjevo – Hit“.

Tijekom finalne večeri odigran je i revijalan susret dviju metkovskih ženskih malonogometnih ekipa u kojoj su nogometašice Srednje škole Metković nadigrale ekipu Gimnazije Metković rezultatom 7:3. Gledatelji su mogli popratiti i demonstraciju nogotenisa u kojem su nastupile reprezentacije Hrvatske i Mađarske. Na kraju, vrijedno je spomenuti da je iz nagradnog fonda tri tisuće kuna donirano Udruzi tjelesnih invalida Metković.