vijesti www.metkovic.hr

 Tradicija

Bakalar

Metković, 22.3.2008. - Na Veliki petak uobičajeno je na jelovniku imati ribu. Toga se naročito drže vjernici, ali i oni koji to baš i nisu. Jedno od omiljenih jela je bakalar s krumpirom, češnjakom, petrusimulom i maslinovim uljem.
Metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo povodom uskrsnih blagdana na bakalar u Restoran „Domagoj“ pozvao je svoje suradnike i ravnatelje metkovskih ustanova. Čestitajući im Uskrs izjavio je da je jako zadovoljan razvojem situacije u gradu te sa suradnjom sa središnjom vlasti. Rekao je da grad trenutno nema ni kune kredita, a da realizacija svih započetih i planiranih projekata ide zacrtanim tijekom. Među značajnijima su sanacija odlagališta otpada „Dubravica“, projekt obrane od poplava desne strane Metkovića te obilaznica kroz Predolac.

U metkovskom Hotelu „Narona“ GO HDZ-a Metković organizirao je tradicionalni ručak s bakalarom na kojem su se okupili članovi i simpatizeri te stranke.