vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Bio predsjednik niti sat vremena

Metković, 1.4.2009. - Vinko Vuković Liska mogao bi ući u Guinnesovu knjigu rekorda po kratkoći trajanja mandata.
   Sinoć je u metkovskom Restoranu Domagoj održana Osnivačka skupština Metkovskoga pokladnog društva na kojoj se okupilo preko pedeset građana. No umjesto utemeljenja Društva dogodio se skandal nezabilježen na ovim prostorima.
   Nakon što je gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo održao uvodni govor pristupilo se usvajanju Statuta Društva i izboru predsjednika, potpredsjednika te članova Upravnog odbora, Nadzornog odbora i Časnog suda.
   Za predsjednika jednoglasno je izabran Vinko Vuković Liska, a za potpredsjednika Viktor Plećaš. Kao svojevrsna novina u ustroju takvih društava uvedena je i funkcija Čuvara maškarskoga pečata za što je izabran Mario Bukvić Ćendo, Vladin povjerenik u pokladno vrijeme 2009.
   Sve je teklo u redu, čak je i večera bila poslužena, da bi se u jednome trenutku čuli glasovi negodovanja. Dogodilo se to nakon što je gradonačelnik Gabrić zbog drugih obveza morao otići pa su nekima popustile kočnice, vjerojatno zbog poveće količine konzumiranog alkohola. Dvoranom je počeo kružiti papir sa zahtjevom za smjenjivanje novoizabranog predsjednika. Kako su se stvorila dva suprotstavljena klana sukob je eskalirao do granice fizičkoga obračunavanja zbog čega su najprije pozvani zaštitari koji čuvaju RC Mercator, a potom i policija.
   Od načelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mojmira Vladimira kasnije smo doznali da će taj nemili događaj, pravno gledano, zaustaviti registraciju Društva, no on se nada da će, na koncu, opet svi sjesti za zajednički stol i civilizirano se dogovoriti.
   Do gradonačelnika nismo uspjeli doći jer mu je mobitel stalno bio zauzet.