vijesti www.metkovic.hr

 Prekogranična suradnja

Plan upravljanja Neretvom i Trebišnjicom

Metković, 4.4.2009. - Upravljanje vodama Neretve i Trebišnjice bio je povod sastanku koji se u Metkoviću održao između provedbenog tima RH za Projekt Plan upravljanja Neretvom i Trebišnjicom s predstavnicima Grada Metkovića.
   Na sastanku su bili i predstavnici Hrvatskih voda te predstavnici Uprave za zaštitu prirode Ministarstva kulture, ravnateljica Kornelija Pintarić i Eugen Draganović. Sastanak je održan kako bi se lokalnu upravu informiralo o spomenutom projektu koji bi se provodio do 2013., a za koji je Svjetska banka odobrila darovnicu u iznosu od osam milijuna dolara.
   – Ono za što smo zainteresirani i za što u Projektu postoje određena fiksna sredstva jest izgradnja i uređenje muzeja ptica. Postoje sredstva i za zaštićena područja, a Metkoviću pripadaju tri: Prud, Podgrede i Orepak. Jako smo zainteresirani kada je u pitanju gospodarenje vodama Neretve i Trebišnjice kako bi se riješio problemaprodora slane vode Neretvom do Metkovića, pa i uzvodno, što je vezano uz Gornje horizonte. Ja smatram da će Svjetska banka prihvatiti naš projekt kada je u pitanju muzej ptica, čime će Metković, uz Arheološki muzej Narona, vrlo brzo dobiti još jedan vrlo vrijedan muzej – rekao je gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo.