vijesti www.metkovic.hr

 Pčelarstvo

Ocjenjivanje meda

Metković, 4.4.2009. - U sklopu manifestacije 1. dani meda DNŽ, koja će se 18. i 19. travnja po prvi put održati u Metkoviću, jučer je je u školskom restoranu Srednje škole Metković održano ocjenjivanje meda.
   Na natjecanje su prijavljena 74 uzorka meda medara iz sedam pčelarskih udruga Dubrovačko-neretvanske županije, Splitsko-dalmatinske županije i susjedne Hercegovačko-neretvanske županije.

   Ocjenjivačkim povjerenstvom predsjedao je dr. Dragan Kesić sa Agronomskog fakulteta u Zagrebu, ocjenjivači su bili dr. Dragan Bubalo, također s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, dr. Višnja Bukvić, dr. Ivan Jurić, rukometaš Nikša Kaleb, umirovljeni nastavnik i najstariji član Udruge pčelara Kadulja iz Metkovića Jozo Bukmir, prof. Obrad Lalovac i novinarka Dubrovačkog vjesnika Jadranka Bulić.
   Organizatori spomenute manifestacije su Dubrovačko-neretvanska županija – Upravni odjel za poljoprivredu i marikulturu, Grad Metković i sve pčelarske udruge iz Županije, a Metković je izabran kako bi se svečano obilježila 40. obljetnica rada Pčelarske udruge Kadulja iz  Metkovića. U ime organizatora na početku natjecanja nazočnima se bratio dožupan Ivo Karamatić koji je rekao kako je organiziranje Dana meda  dodatan doprinos davanja značaja medarstvu, pčelarstvu i svim onim popratnim aktivnostima, odnosno djelatnostima, koje idu u promociju toga izuzetno vrijednog segmenta naše poljoprivrede.“ U ime domaćina, Grada Metkovića, nazočne je pozdravio zamjenik gradonačelnika prof. Mato Mustapić.
   Čiji je med, od 74 ponuđena, najbolji saznat će se za petnaestak dana tijekom 1. dana meda DNŽ kad će se proglasiti pobjednik.