vijesti www.metkovic.hr

 Manifestacije

Otvoreni 1. dani meda DNŽ

Metković, 18.4.2009. - Danas je u Gradskom kulturnom središtu Metković županica Mira Buconić otvorila 1. dane meda Dubrovačko-neretvanske županije.    Nakon svečana otvaranja uručena su priznanja pčelarima čiji medovi su na nedavnom natjecanju proglašeni najboljim, a najbolji od najboljih bio je med od mandarine Marija Ivankovića iz metkovske Pčelarske udruge Kadulja koja ove godine slavi četrdesetu obljetnicu od osnutaka pa su i 1. dani meda DNŽ njima u čast organizirani u Metkoviću.

   Manifestacija je okupila 36 proizvođača meda, pčelarskih proizvoda i opreme iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, što je popriličan broj s obzirom da se to prvi put događa u našoj županiji. Nisu zakazali ni posjetitelji, a naročito je zanimljivo bilo djeci koju su roditelji doveli sa sobom. Među posjetiteljima se našao i predsjednik Hrvatskoga sabora g. Luka Bebić koji je nazočio činu otvaranja Dana meda.
   Izložba je i prodajnoga karaktera pa posjetitelji mogu kupiti razne pripravke na bazi meda, a pčelari pogledati ponudu pčelarske opreme. Izložba će biti otvorena i sutra u vremenu od 10 do 14 sati.
   Više o 1. danima meda DNŽ objavit ćemo širu reportažu po zatvaranju te manifestacije.