vijesti www.metkovic.hr

 Zdravlje

Predavanje za liječnike

Metković, 22.4.2009. - U organizaciji tvrtke Novo Nordisk Hrvatska, koja se uglavnom bavi dijabetesom i koja je prepoznatljiva po proizvodnji inzulina, u restoranu Domagoj održano je predavanje za liječnike s područja doline Neretve.
   Povod zbog kojega je predavanje održano je činjenica da nakon lipnja 2009. u Republici Hrvatskoj neće biti dostupni sljedeći inzulinski pripravci tvrtke Novo Nordisk: Mixtard® 30 Penfill®, Mixtard® 40 Penfill® i Mixtard® 50 Penfill®. Iz tog razloga veliki broj pacijenata koji su do sada koristili navedene inzulinske pripravke morati će prijeći na nove zbog čega je važno da na vrijeme kontaktiraju svojega liječnika radi pravovremene zamjene inzulina.
   Predavanja je održala dr. Sandi Tešanović, internist dijabetolog iz OB Dubrovnik uz pomoć dr. med. Srđana Bosančića, zastupnika tvrtke Novo Nordisk Hrvatska. Tijekom predavanja dr. Tešanović prisutnim liječnicima prenijela je iskustva vezana uz liječenje bolesnika modernim inzulinom NovoMix®  30, odnosno NovoMix®  50.
   Važno je napomenuti kako osim navedenih inzulina (Mixtard® 30 Penfill®, Mixtard® 40 Penfill® i Mixtard® 50 Penfill®) svi ostali inzulini tvrtke Novo Nordisk A/S u Republici Hrvatskoj ostaju raspoloživi kao i do sada.