vijesti www.metkovic.hr

 Zanimljivosti

Peti put Maturantska parada

Metković, 26.4.2009. - Kao i prethodne četiri godine metkovski maturanti će se na Maturantskoj paradi plesom pridružiti kolegama iz više država kako bi zajedno oborili Guinnessov rekord u sinkroniziranom plesanju četvorke.
   Manifestaciju kao i do sada organiziraju plesna škola Calypso iz Metkovića i Turistička zajednica grada Metkovića, a počasni pokrovitelj je Grad Metković. Aktualni Guinnessov rekord iz prošle godine iznosi 27040 plesača koji su sinkronizirano plesali u 44 grada iz šest država.
– Maturantska parada 2009. jedini je izvorni projekt za Guinnessov rekord pod tim nazivom, a na više se lokacija istovremeno pleše četvorka ili Quadrilla. Taj međunarodni plesni projekt, čiji je idejni začetnik Tomaž Ambroš, ove godine će se održat u 60 gradova iz osam država. Prijave su u tijeku pa se nadamo se da će se u posljednji trenutak pridružiti još neki gradovi koji još razmišljaju o tome. Ti podatci nas ohrabruju pa bi prošlogodišnji rekord mogao biti ugrožen – rekao je Dalibor Dominiković Dado, voditelj projekta i predsjednik Organizacijskoga odbora za Dalmaciju.
   Pokušaj obaranja rekorda održat će se 15. svibnja točno u 12 sati na parkiralištu TC Mercator, a zaplesat će 160 maturanata iz Metkovića, Opuzena, Ploča i Vrgorca pod stručnim vodstvom plesne škole Calypso.