vijesti www.metkovic.hr

 Politika

Četiri liste i tri kandidata za gradonačelnika

Metković, 28.4.2009. - Sinoć u ponoć istekao je tok za predaju prijedloga lista za izbor članova predstavničkih tijela na lokalnim izborima što će se održati 17. svibnja. Sada je na Izbornom povjerenstvu da u roku od 48 sati objavi pravovaljane liste, kao i zbirnu listu, a to istječe sutra u ponoći.
   Svoje liste predale su stranke SDP i HDZ, HP - HPP (Hrvatski pravaši - Hrvatski pravaški pokret) te koalicija HSS-a, HSLS-a, HNS-a, HSU-a i SU-a (Stranka umirovljenika). O listi HDZ-a već smo pisali, a koalicijska lista HSS-a, HSLS-a, HNS-a, HSU-a i SU-a izgleda ovako: 1. Stipo Gabrić Jambo, 2. Željko Mordžin, 3. Nataša Vučković, 4. Marko Marušić, 5. Darka Volarević, 6. Nikša Kaleb, 7. Vatroslav Vugdelija, 8. Pero Marušić, 9. Pero Nikoletić, 10. Blažko Mijić, 11. Ubavka Mostahinić, 12. Ivan Plećaš, 13. Ksenija Kaleb Dodig, 14. Ljubo Rezić, 15. Mile Vidović, 16. Ante Plećaš, 17. Baldo Ilić.
   Ostale dvije liste objavit ćemo kada ih dobijemo.
   Što se tiče kandidata za gradonačelnika svoju kandidaturu predali su aktualni gradonačelnik Stipo Gabrić (HSS), Žaklina Marević (HDZ) i Dalibor Obradović (SDP).
   Predizborna kampanja službeno započinje u nakon srijede u ponoć, a završava u ponoć 15. svibnja.