vijesti www.metkovic.hr

 Izložba

Salon grafike

Metković, 1.7.2009. - U Galeriji GKS-a Metković u 29. lipnja je otvorena izložba pod nazivom Otisci utisci na kojoj su predstavljene grafike 100 grafičara Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
   Izložba je središnji događaj 2. salona grafike, likovne priredbe državnog ranga te međunarodnog karaktera i važnosti. Salon grafike organizirali su Gradsko kulturno središte Metković i Galerija Brešan iz Splita, a ideja organizatora bila je osigurati Metkoviću nešto unikatno u likovnoj ponudi te masovnošću pobjeći od elitizma.
   Na otvaranju izložbe o Salonu, autorima i organizaciji govorili su ravnateljica GKS-a Metković Nataša Vučković, prof. Mato Mustapić i Igor Brešan. Izložbu je otvorio metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo kojem je pripala čast da dvojici autora, Safetu Zecu i Halidu Tikveši, dodijeli plakete Tomislav Lalin, rad akademskog slikara Dalibora Parača.
   Izložba je realizirana uz pomoć Ministarastva kulture, Grada Metkovića i Dubrovačko-neretvanske županije, a ostaje otvorena do 15. srpnja.