vijesti www.metkovic.hr

 Dolina Neretve

Žabe i jegulje kao brand

Metković, 3.7.2009. - Ne baš tako davno Neretvani su imali problema sa svojim gostima kada bi ih htjeli počastiti izvornom neretvanskom spizom, bez obzira na to radilo se o pohanim žabama, brudetu od žaba i jegulja ili jegulji s ražnja, jer se većini gadila sama pomisao na to da bi kakav pripravak od tih sluzavih stvorenja mogli staviti u usta.
   U samo nekoliko dana More i Nautica, dva vodeća nautičarska časopisa objavila su velike priloge o Metkoviću i dolini Neretve kroz koje nautičarima otkrivaju  ljepote doline Neretve i zanimljiva mjesta koja mogu obići. Među takva mjesta, svakako, spada i posjet jednom od restorana s tradicionalnom neretvanskom kuhinjom.
   Redakcije spomenutih časopisa odazvale su se na poziv Turističke zajednice grada Metkovića koja je uz potporu Grada novinarima i fotoreporterima osigurala upoznavanje Metkovića i nekolicine turističkih destinacija s obje strane Neretve.  Rezultat svega su dvije opširne reportaže (najave su da će ih biti još) koje će sigurno kojeg nautičara nagnati da morsko plavetnilo bar na koji tren zamijeni neretvanskim zelenilom.