vijesti www.metkovic.hr

 Festival

Pobjeda Poljupcima u boji

Metković, 5.7.2009. - Na sinoć održanom Festivalu pjevača amatera Glas Neretve 2009 prvu nagradu publike osvojile su Antonija Obšivač i Martina Živkušić koje su u duetu otpjevale pjesmu Poljupci u boji.
   Drugu nagradu publike osvojio je Vice Šiljeg s pjesmom Mjesečina, a treću Dajana Talajić koja je otpjevala pjesmu Sedam dana,  čime su njih dvoje ponovili prošlogodišnji uspjeh. Nagradu stručnog žirija osvojila je Marija Curić iz Opuzena s pjesmom Poljubi me.
   Publike je ove godine bilo još više nego prethodnih godina pa se procjenjuje da je natjecanje pratilo oko 1500 gledatelja pred kojima je nastupilo 15 mladih izvođača. Pola njih  nastupalo je i prošlih godina što govori da taj festival nije zanimljiv samo publici nego i onima koji nastupaju.
   Pred sam početak natjecanja svoje umijeće pokazala je plesna skupina Dynamite iz Metkovića, nakon koje su na pozornicu izašli junaci s La Manchea, koje je publika s oduševljenjem pozdravila.
   Kao voditeljica festivala te kao gost večeri ovoga puta pojavila se pjevačica Lana Klingor. U ime organizatora nazočne je pozdravili ravnateljica GKS-a Metkovića Nataša Vučković, a Metkovsko kulturno ljeto na simboličan način ovom priredbom je otvorio gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo.