vijesti www.metkovic.hr

 Lov i ribolov

Ulov za pet

Metković, 5.10.2009. - Lijepo vrijeme jučer poslijepodne mnoge je izvuklo na šetnju u prirodu. Mi smo s ceste prema Vidu skrenuli u Rokšiće i naišli na maloga Ivana Ereša kako s ribičkim priborom na biciklu hita put mnogobrojnih kanala koji su tamo iskopani.
   Koju minutu kasnije Ivan se punom brzinom vratio nazad i zapitao nas imamo li špurtelu. – Jedan čovjek uhvatio velikoga šarana pa ga ne može izvaditi – reče Ivan.
   Vozeći za njim naišli smo na Marka Manenicu kako se s prijateljima Davorom Erešom i Goranom Grejićem bori s velikom ribetinom. Tu su bili i Markova djeca Petar i Karla.
Šaran je bio već prilično izmoren i nije bilo druge nego sjesti u auto i otići po špurtelu. S druge strane kanala snimali smo taj kritičan trenutak kad špurtelu treba vješto podbaciti pod rep ribi i izvući je na suho.

Na svu sreću to im je uspjelo pa smo sretnoga ribiča slikali zajedno s trofejem. – Dobar je ovaj, ali neki dan je na istome mjestu ulovljen jedan šaran od 15 kila – rekli su nam. Kakav je tek taj bio kad je nama ovaj od preko šest kila izgledao ogroman?