vijesti www.metkovic.hr

 Akcija

Volim hodanje

Metković, 6.10.2009. - Povodom Svjetskog dana pješaka koji se obilježava danas, 6. listopada u OŠ Stjepana Radića iz Metkovića proveli su akciju Volim hodanje koja se danas  u organizaciji Plive i pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske održava po cijeloj Hrvatskoj.
   Akcija Volim hodanje provodi se već nekoliko godina i humanitarnoga je karaktera. Za svaki  prohodani kilometar metkovskih osnovaca Pliva će ove godine donirati 1 kunu za Hrvatsku gorsku službu spašavanja. U akciji je sudjelovalo 660 učenika od 3. do 8. razreda  koji su od škole tijekom pola sata prohodali Zvonimirovom ulicom do Platana te su se Ulicom oca Ante Gabrića  spustili do Starčevićeve i Športskom vratili do škole.  Kako je svaki učenik prohodao dva kilometra svi zajedno su „zaradili“ 1320 kuna.
   Svrha akcije je da svatko prihvati hodanje kao zdravu tjelesnu aktivnost jer već 30 minuta hodanja dnevno povoljno utječe na cjelokupno zdravlje.
   Akciju je uspješno koordinirala učiteljica tehničke kulture i informatike Marina Vuković pa se i ravnateljica Božena Nikoletić u hodanju gradom pridružila svojim učenicima.