vijesti www.metkovic.hr

 Šport

'Metković-Crni put' pobjednik turnira

Metković, 15.10.2009. - Evo još jedne sportske vijesti iz Zagreba koju nam je javio Mirko Volarević. Boćarski klub 'Neretva' iz Zagreba 10. listopada organizirao je boćarski turnir Kup kneza Domagoja 2009.
   Turnir se odigrao na boćalištu  Športsko-rekreacijskog centra 'Špansko' u Zagrebu, a pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića.
    Na turniru je sudjelovalo osam ekipa: dvije ekipe domaćina BK 'Neretva', BK 'Špansko' Zagreb, BK 'Cetina' Zagreb, BK 'Vid' Beli Manastir, BK ' Rogotin' Rogotin, BK 'Robni Terminali' Zagreb i kao posebni gosti turnira ekipa 'Metković-Crni put'.

   U borbi za treće mjesto ekipa BK 'Neretva' II pobijedila je BK 'Cetina' rezultatom 13-5, a u finalnoj utakmici momčad 'Metković-Crni put' pobijedila je BK 'Špansko' rezultatom 13-2 i time postali prvi pobjednici turnira. Predvođeni poznatim metkovskim boćarom i reprezentativcom BiH Markicom Dodigom, Metkovci su tijekom cijelog turnira odskakali kvalitetom i pobjednički pehar zasluženo ponijeli u svoj grad. Za pobjednika su nastupili Markica Dodig, Željko Vladimir, Ivica Krstičević, Vedran Crnčević i Draženko Borovac. Za najboljeg igrača turnira proglašen je član ekipe 'Metković - Crni put' Ivica Krstičević.
   Prije finalnih utakmica odigrano je i revijalno natjecanje u bližanju u krug i preciznom gađanju. Najuspješnijim valjačem turnira pokazao se Željko Vladimir iz ekipe 'Metković-Crni put', a u preciznom gađanju najbolji je bio  Markica Dodig, također iz iste ekipe. Svi se slažu da je turnir odlično organiziran te da s tim treba nastaviti i sljedeće godine.

   Uzbuđenja nije nedostajalo ni nakon turnira. Za to su se pobrinuli članovi opuzenske Udruge  'Družba Pivčeva kala' koji su za sudionike i goste turnira pripremili velik neretvanski brudet od žaba i jegulja.