vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Rukometna nostalgija

Metković, 27.10.2009. - Danas, kada metkovski rukomet dijeli sudbinu svih malih sportova u Hrvatskoj, mada ne vidimo razloga zašto bi se hrvatskom nogometu trebao dodijeliti pridjevak 'velik(i) sport', s nostalgijom se prisjećamo zvjezdanih trenutaka metkovskoga rukometa.
   Kako se tadašnji RK 'Metković-Jambo' našao u situaciji da u Flensburgu uzme veliki pehar EHF-a nadilazi ovaj članak, kao i to da metkovski rukomet danas muku muči sa svim i svačim. No, veseli činjenica da još uvijek puno mladih uporno trenira, bez obzira kojoj političkoj opciji pripada njihov matični klub.
   Vjerojatno su rukometni zanesenjaci u Metkoviću već vidjeli materijal na koji ćemo vas uputiti, ali smatramo da većina nije. Radi se o sažetoj snimci iz Flensburga kada se Davor Dominiković golovima iskupio za neke pogrješke u dodavanjima, Nikša Kaleb zabijao sve što je mogao, a Dragan Jerković, ključnom, dvostrukom obranom Metkoviću donio naslov europskoga prvaka. Televizijski komentator je tada u transu pozvao da mu se u gradu dodjeli ulica. Bilo bi krajnje nepravedno ne spomenuti tadašnje Metkovce Peru Metličića i Ivana Balića te golove s crte Marija Bjeliša. Sve u svemu vrhunska uzvratna utakmica u kojoj je Metković-Jambo lovio dva gola zaostatka koja su mu osiguravala naslov. Pogledajte! Korisnici Windows Viste možda će trebati uz klik držati tipu 'Control'.