vijesti www.metkovic.hr

 Tradicija

Dani kruha u metkovskim školama

Metković, 28.10.2009. - Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje manifestacija je koja se svake godine obilježava u mjesecu listopadu. Tome se redovito pridružuj metkovske škole i vrtići. Pogledajte kako je bilo u dvjema osnovnim školama.

    Dane kruha u OŠ Don Mihovila Pavlinovića 23. listopada obilježila je prigodna prodajna izložba kruha, peciva, različitih slastica te darova prirode. Zbog lošeg vremena izložba se održala u školskoj dvorani, a sav prihod od prodaje donirat će se župi Sv. Nikole kao mali doprinos izgradnji nove crkve i pastoralnog centra. Blagoslov izloženih darova prirode obavio je župni kapelan don Tomislav Bašić.

U Osnovnoj školi Stjepana Radića svečanost je održana danas gdje se uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvalilo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni. Svečani blagoslov udijelio je fra Filip Mimica koji je uz don Marinka Jurišina dijelio blagoslov učenicima svih razreda okupljenim sa svojim razrednicima oko zajedničkog stola.