vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

RK Metković sezonu nastavio pobjedom

Metković, 7.2.2010. - Rukometaši Metkovića u drugi dio sezone ušli su pobjedom na domaćem terenu protiv RK Buzeta pobijedivši rezultatom 26:25.
  Od početka utakmice domaći rukometaši preuzeli su inicijativu na terenu pa je u 14. minuti rezultat bio 8:4. U sljedećih pet minuta koncentracija im je popustila, a dodatnu napetost izazvao je i crveni karton dodijeljen Jurkoviću u 18. minuti, što je bila prestroga kazna na toj više nego mirnoj utakmici. Iako su se gosti minutu kasnije približili na samo jedan gol razlike (9:8), domaći rukometaši uspjeli su posložiti redove, a ulogu golgetera preuzeli su Kolovrat, Paponja te Sabljić i Domagoj Sršen pa se na odmor otišlo pri rezultatu 15:10.
   Nastavak utakmice bio je identičan prvom dijelu. Domaći igrači imali su inicijativu na terenu prvih dvadesetak minuta, nakon čega su gosti zaigrali bolje pa se prednost Metkovića počela topiti. U zadnjoj minuti Metković je uspio obraniti posljednji napad Buzeta te doći do zaslužene pobjede i dva vrlo vrijedna boda.