vijesti www.metkovic.hr

 Kultura

Mladi Dubrovčani koncertirali u Metkoviću

Metković, 27.3.2011. - U organizaciji Osnovne glazbene škole Metković u Galeriji GKS-a Metković sinoć je održan koncert učenika Umjetničke škole Luke Sorkočevića iz Dubrovnika. Nastupilo je 14 mladih pijanista od kojih njih 10 pohađa osnovnu, a četvero srednju glazbenu školu.
   Mladi umjetnici pokazali su zavidnu sigurnost u nastupu, a nekima od njih muziciranje pred metkovskom publikom bila je odlična prigoda da što bolje izbruse svoje umijeće za predstojeće državno natjecanje mladih klavirista. Na programu su bila djela: A. Grečaninova, D. Kabalevskija, J. S. Bacha, C. Debussya, F. Kuhlaua, P. I. Čajkovskoga, Schyttea, Tarenghia, F. Schuberta, L. Van Beethovena, S. Rahmanjinova i R. Schumanna.  Ovim je koncertom započeta suradnja dviju škola pa se uskoro očekuje uzvratni posjet Metkovaca dubrovačkim kolegama.
   Umjetnička škola Luke Sorkočevića je osnovnoškolska i srednjoškolska obrazovna ustanova u sklopu koje djeluju osnovna glazbena i baletna škola te srednja škola sa smjerovima za glazbu i likovni dizajn koja radi po gimnazijskom programu. Škola je dobila ime po Luki Sorkočeviću, dubrovačkom skladatelju iz 18. st.