vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Dan OŠ Don Mihovila Pavlinovića

Metković, 1.6.2012. - OŠ Don Mihovila Pavlinovića danas je proslavila Dan škole. Tom prigodom održana je i svečana priredba na početku koje je prisutne pozdravio ravnatelj Petar Jakić.
   U kraćem govoru ravnatelj Jakić osvrnuo se na najvažnije aktivnosti i postignuća u proteklom razdoblju naglasivši kako je u protekloj školskoj godini školu, uključujući i dvije područne, Školu pohađalo 863 učenika o čijem se odgoju i obrazovanju brinulo oko 80 djelatnika. Istaknuo je kako se puno radilo na poboljšanju materijalnih uvjeta rada u što je uloženo oko dva milijuna kuna. Također je rekao kako je Škola imala uspješnu suradnju s lokalnom zajednicom, Crkvom, lokalnom samoupravom, školama i udrugama, institucijama iz odgojno-obrazovnog sustava i drugima, a s ponosom je iznio rezultate koje su učenici vođeni svojim mentorima ostvarili na školskim, županijskim, regionalnim i državnim natjecanjima. Ravnatelj je na kraju zaključio kako je Škola gotovo u potpunosti ispunila sve odgojno-obrazovne zadaće, a kako bi sve bilo još i bolje i dalje će se raditi na poboljšanju materijalnih uvjeta rada, ali i jačanju stručno-suradničke službe.
   Na kraju priredbe učenicima koji su osvojili zavidne rezultate na državnim natjecanjima i njihovim mentorima uručena su priznanja.
   Svečanom ugođaju pridonijeli su učenici iz Dramske družine i Velikog zbora koji djeluju unutar OŠ Don Mihovila Pavlinovića.