vijesti www.metkovic.hr

 Komentar

U Vladi nema mjesta za „vanzemaljce“

Metković, 7.6.2012. - Vlada je ostala bez još jednoga neprilagođena člana. Nakon Komadine otišla je i ministrica Holy. Upućeniji će reći da je bilo samo pitanje vremena kada će se to dogoditi.
   Već prvih vladajućih dana iz aviona se vidjelo da Holy pripada nekom drugom svemiru. Većini je odudarala izgledom, a upućenijima svojim idejama o zaštiti okoliša i prirode. Sukob s Čačićem bio je puno dublji nego što se to moglo iščitati iz medijskih izviješća. Naravno, svaka vlast nastoji skriti unutrašnje nesuglasice. Ali, nije joj samo Čačić bio na putu. Drznula se ona najaviti štošta što je zapeklo mnoge koji od očuvanja prirode ili „gospodarenja“ otpadom i te kako dobro žive.
   Cijelo ovo vrijeme tražio se razlog da se ministricu natjera na ostavku. Na koncu je pronađen nekakav e-mail u kojem se ona zalaže za neku gospođu. Nije to u redu, naravno, ali mi razlog njezine smjene sliči na slučaj one žene koju je porezna uhvatila bez računa nakon što je kupila jučerašnji kruh jer joj je bio jeftiniji. Opalili su je s 50 kuna kazne jer nije imala račun.
   Jesmo lijevi, ali nismo baš toliko zeleni – poručio je Milanović prihvativši Holynu ostavku.
   A mi se nadali da bi Holy mogla nešto učiniti oko proglašenja delte Neretve parkom prirode i stati na put Gornjim horizontima, čije ćemo posljedice tek osjetiti. Mi ili naša djeca. Izgleda da je bolje biti tup-glup i ništa ne znati. Barem sretno živiš sadašnjost.
Ivica Puljan