vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Učenici izveli predstavu na engleskome

Metković, 11.6.2012. - Predstavom na engleskom učenici 8. e razreda OŠ Don Mihovila Pavlinovića na najbolji su se način oprostili sa osmogodišnjim učenjem engleskoga jezika. Riječ je o projektu u kojem je sudjelovalo svih 28 učenika spomenutog razreda, a koji je na inicijativu samih učenika osmislila i provela njihova profesorica engleskog jezika Ana Tot.
   Predstava je napravljena kao spoj dvaju stripova naziva Sweet Sue and smart Alec i Kids iz knjige autora Toma Hutchinsona koja je dio dodatnih materijala koji se koriste u nastavi engleskog jezika. Rad na predstavi započeo je u ožujku, a sve je krenulo audicijom na kojoj su učenicima dodijeljene uloge.
   Prva predstava je šaljiva detektivska priča u kojoj glavne uloge imaju slatka Sue i pametni Alek koji se nakon dvije godine suparništva pomire i zajedničkim snagama, naravno poprilično neuspješno, odrađuju svoje detektivske poslove. Druga predstava je priča o đacima koji žive u Engleskoj, ali kao i naši tinejdžeri imaju iste probleme.
   Prema viđenom učenici i njihova mentorica odlično su odradili posao, a učenje engleskoga jezika kroz zabavu i zajedničko druženje pokazalo se kao odlična motivacija svim učenicima bez obzira da li su im ocjene iz engleskoga veće ili manje.