vijesti www.metkovic.hr

 Vjerski život

Blagoslov kapelice u Rastočićima

Metković, 11.6.2012. - U prisutnosti većeg broja vjernika u subotu je u zaseoku Rastočići u župi Nova Sela blagoslovljena kapelica podignuta u čast Blaženoj Djevici Mariji.
     Ideja o izgradnji kapelice potekla je od fra Petra Rastočića, gvardijana franjevačkog samostana sv. Križa u Zaostrogu. Izgrađena je zahvaljujući donacijama mještana i onih koji podrijetlo vuku iz Rastočića te pomoći Općine Kula Norinska, a građevinske i kamenoklesarske poslove odradili su Tomo Grgić i Pero Borovac. Kip Blažene Djevice Marije iz Poljske je donio fra Patar, a poseban je jer ga je blagoslovio pokojni papa Ivan Pavao II.
     Svečanost je započela misom koju je predvodio župnik župe Sv. Nikole don Senko Antunović u koncelebraciji s fra Petrom Rastočićem koji je obavio obred blagoslova kapelice. Nakon mise i blagoslova za sve prisutne upriličen je domjenak.
     Blagoslov kapelice bio je uvod u trodnevnicu sv. Anti koja se održava u župi Nova Sela, a koja će završit misom i procesijom koju će na blagdan Sv. Ante u 10 sati predvoditi fra Petar.