vijesti www.metkovic.hr

 Projekti

Mladi na djelu

Metković, 20.6.2012. - Jučer je u Caffe baru Ćakula upriličen inicijalni sastanak mladih koji sudjeluju u projektu Zdrav duh u zdravu tijelu za koji im je Agencija za mobilnost i programe EU na natječaju Mladi na djelu odobrila 5.600 €. Ukupna vrijednost Projekta je oko 50 tisuća kuna pa će se u njegovu realizaciju uključiti Županija, Grad, vatrogasci i drugi.
Projektom se želi, naročito kod mladih, podignuti svijest o važnosti zdrava načina života. U planu je tiskanje letka, u čemu bi sudjelovali metkovski liječnici, kojim bi se promovirala zdrava prehrana, rekreacija i druge aktivnosti, kako bi se suzbili sve češći zdravstveni problemi među mladima, a to je uz razne bolesti prije svega pretilost. Tako će u letku biti nabrojene svi sportsko-rekreacijski sadržaji kojima se građani mogu baviti na području grada Metkovića. U dogovoru s Hrvatskim šumama i drugim nadležnim institucijama očistit će se i urediti staze kroz park-šumu Predolac te kraj Lovačke kućice postaviti razne sprave za vježbanje.
Cijeli je projekt uspješno doveden do realizacije zahvaljujući angažmanu voditeljica projekta Anici Proleti-Majić i Maji Borovac koje su nam i rekle nešto više o samome projektu u koji su se uključile udruge Fortitudo i Dobra, na čemu im zahvaljuju. Naravno, najviše zahvaljuju Agenciji za mobilnost koja je znala prepoznati vrijednost samoga projekta.