vijesti www.metkovic.hr

 Zanimljivosti

Maleni labud udomljen u Podrujnici

Metković, 21.6.2012. - Novi stanovnik Podrujnice maleni je labud imena Kvako koji je na obalu Norina stigao zahvaljujući Davorki Kitonić, članici Hrvatskog društva za zaštitu ptica i prirode.
     – Labudića su negdje kod Šibenika, osamljenoga u gnijezdu, pronašli turisti nakon čega su ga odnijeli Emiliju Menđušiću u Sokolarski centar. Problem je bio što se labudić, star samo nekoliko dana, bez straha šetao po Centru, često se približavajući grabljivicama koje su tamo smještene dovodeći se nesvjesno u opasnost. U to sam se uvjerila i sama prilikom mog jučerašnjeg boravaka kod Emilija pa sam se ponudila da malenome nađem odgovarajući smještaj jer ga ja zbog poslovnih obaveza u inozemstvu, na žalost, nisam mogla zadržati kod sebe. Kontaktirala sam Tina Ćelića, predsjednika Udruge Život iz Podrujnice, jer mislim kako Tino ima savršene uvjete za othraniti labudića – ispričala nam je Davorka.
     Maleni Kvako odlično se snašao u novoj sredini, a uz Tina o njemu se brinu i Tinova djeca koja za malenoga nabavljaju blitvu, salatu i ostalu zelen kojom se hrani. Zanimljivo je kako labudić kao i svaka mala beba jede često male količine hrane, a najdraži mu je namočeni kruh koji mu nije preporučljivo davati u većim količinama.
      Nadamo se da će se malenom labudu dopasti novi dom i da će, kada za to dođe vrijeme, na Norinu saviti svoje obiteljsko gnijezdo.