vijesti www.metkovic.hr

 Dobra vijest

Iz jame na Dragoviji spašen pas

Metković, 4.11.2012. - Trojica članova HGSS-a, stanice Dubrovnik, prekjučer su spasili ženku njemačkoga ovčara koja je upala (ili bila bačena?!) u jednu jamu na Dragoviji.
    Kako nas je izvijestio Tonći Padovan iz HGSS-a, da je pas u Jami Centru 112 javila je Ana Taslak Prusac koja je to bila čula te otišla provjeriti. Temeljem te dojave trojica članova HGSS-a iz doline Neretve izašli su na teren i stigli do jame duboke između 15 i 20 metara. Zbog blizine puta jama je onečišćena otpadom i strvinama životinja, a spasitelji su bili upozoreni i na mogućnost odbačenih eksplozivnih sredstava.
    U jamu se spustio Tonći Padovan, dok su ostala dvojica na površini pripremala sustav za podizanje psa iz jame. Zbog sumnje na postojanje eksplozivnih sredstava spašavatelj je ostao visjeti na užetu i uz veliku suradnju ženke njemačkoga ovčara počeo ju je pripremati za izvlačenje iz jame. Nakon nešto više od sat vremena pas je bez ozljeda, ali vidno pothranjen izvučen na površinu te je prevezen u Vid gdje ga je udomila Ana Taslak Prusac. Nevjerojatno zvuči da je pas u jami, navodno, proveo mjesec dana, a još nevjerojatnije da ga je netko tamo mogao baciti.