vijesti www.metkovic.hr

 Projekti

Bistra voda

Metković, 5.11.2012. - Neformalna skupina mladih Neretvanski gusari u velikim je završnim pripremama za provedbu programa Projekta Bistra voda što se realizira zahvaljujući financijskoj potpori Europskog programa Mladi na djelu.
    Projekt iniciraju mladi, kojima je ponajprije i namijenjen, a jedan od konkretnih ciljeva je neformalnom edukacijom i preventivnim metodama osvijestiti mlade u našoj lokalnoj i regionalnoj zajednici o opasnostima koje nose razne vrste ovisnosti i kojima sa kao protuteža nudi aktivno bavljenje amaterskim sportom , te aktivnim boravkom u prirodi u kojemu bi se mladi učili ophoditi s prirodom i njenim potrebama. Sukladno tomu u središtu projekta je voda.
    Projekt uključuje snimanje filmova na temu ovisnosti i ekologije, organizaciju interaktivnih sportskih događanja, kao što su demonstracije borilačkih vještina, te debatnih tribina s gostima stručnjacima iz psihologije, biologije, medicine i sporta.
    Zadovoljni Gusari zahvaljuju brojnim mladima iz naše lokalne zajednice koji su se s velikim entuzijazmom odazvali pozivu na sudjelovanje u Projektu i svojim volonterskim radom daju dio sebe u educiranju mladih naše zajednice.