vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Izabrani natjecatelji za Županijski LiDraNo

Metković, 1.2.2013. - U Gradskom kulturnom središtu Metković jučer je održan LiDraNo 2013., općinsko natjecanja za osnovne i srednje škole kojem je domaćin ove godine bila Osnovna škola Opuzen. Na natjecanju su sudjelovale još OŠ Stjepana Radića, OŠ don Mihovila Pavlinovića, OŠ Kula Norinska, OŠ Otrić-Dubrave, Gimnazija Metković i Srednja škola Metković.
    Osnovne škole predstavile su sa pet pojedinačnih scenskih nastupa, od kojih su tri upućena na Županijsku smotru, i sa tri skupna scenska nastupa, od kojih su dva upućena na Županijsku smotru.
    Od pojedinačnih scenskih nastupa dalje su upućeni Marijeta Kežić (6. razred OŠ Stjepana Radića, mentorica Ivana Čarapina) koja je izvela narodnu pjesmu Izjelica, Lucija Katarina Marević (8. razred OŠ Opuzen, mentorica Slavica Jakišić) koja je izvela pjesmu Cvijeće je crveno Harrya Chapina te Ivan Vidović (8. r. OŠ Stjepana Radića, mentorica Tatjana Hazirović Juračić) koji je izveo pjesmu Mladena Bjažića Moja mati. Od skupnih scenskih nastupa na daljnje natjecanje upućeni su Smješkograd Slavice Jakšić koji su pod vodstvom autorice izveli učenici OŠ Opuzen i Potres mozga Nikole Golemca kojega su pod vodstvom Ivanke Šešelj izveli učenici OŠ Kula Norinska.
    Osnovci su se natjecali i u kategoriji literarni rad. Od pristiglih 12 radova na županijsko natjecanje proslijeđena su četiri literarna rada koja su napisali: Anđela Deak (8. razred OŠ Opuzen, mentorica Slovenka Drljepan), Tea Obradović (5. razred OŠ Stjepana Radića, mentorica Ivana Čarapina), Sara Malić (6. razred OŠ Stjepana Radića, mentorica Tatjana Hazirović Juračić) i Lidija Turudić (8. razred OŠ don Mihovil Pavlinovića, mentorica Helena Bjeliš).
    Zastupljena je bila i kategorija novinarski rad, a od četiri pristigla rada na županijsko natjecanje proslijeđena su dva, Mare Obradović (8. razred OŠ Stjepana Radića, mentorica Ivana Čarapina) i Ivana Vidovića (8. razred Stjepana Radića, mentorica Ivana Čarapina). U kategoriji školski list na natjecanje je proslijeđen list Kreket OŠ Don Mihovila Pavlinovića (odgovorna urednica Danijela Tutavac, dipl. učiteljica).
    Srednje škole predstavile su se sa pet pojedinačnih scenskih nastupa, od kojih su tri upućena na županijsku razinu. To su Josipa Anković (3. razred Gimnazije Metković, mentorica Petra Korda) s tekstom Marian Keyes Lucy Sullivan se udaje, Ana Markotić (4. razred Gimnazije Metković, mentorica Ivanka Ujdur) s pjesmom Josipa Pupačića Zemlja i ja te Jakov Volarević (4. razred Gimnazije Metković, mentorica Ivanka Ujdur) s pjesmom Iskre Tanodi Volim sve što si ti.
    U kategoriji skupni scenski nastup predstavila se samo Srednja škola Metković čija je dramska skupina pod vodstvom mentorice Nikoline Anković napisala i izvela komad pod nazivomSnađi se druže. U kategoriju novinarski rad pristigao je samo jedan rad, i to Nikole Matića (4. razred Gimnazije Metković, mentorica Ivanka Ujdur), koji je proslijeđen na Županijsku smotru.
    U Prosudbenom povjerenstvu bile su profesorice Ivana Čarapina, Marinka Jurković, Karmen Matić Vidović, Željana Volarević, Ivana Milić, Slavica Jakšić te vanjski članovi Suzana Mušan, Ivo Nadilo i Ivana Ilić. Županijsko natjecanje održat će se krajem veljače u Dubrovniku.