vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Zgrada Općinskoga suda početkom 2014.

Metković, 4.2.2013. - Zanimalo nas je dokle su došli radovi na rekonstrukciji i adaptaciji zgrade bivšega Razvitka u koju će useliti Općinski sud Metković, Prekršajni sud i Općinsko državno odvjetništvo u Metkoviću. Odgovor na to zatražili smo u Ministarstvu pravosuđa RH.
    Ugovor o rekonstrukciji i adaptaciji zgrade u Metkoviću sklopljen s tvrtkom Elektrometal d.d. Bjelovar 21. ožujka 2011. s predviđenim rokom završetka 600 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao, a do sada je izvedeno oko 60% radova na rekonstrukciji i adaptaciji zgrade.
    Prema provedenom postupku Zakona o javnoj nabavi navedeni Ugovor sklopljen je na ukupan iznos od 9.457.700,00 HRK + PDV, a predviđeni završetak projekta rekonstrukcije i adaptacije zgrade u Metkoviću očekuje se početkom 2014.
    U svim pravosudnim ustanovama radit će 20 pravosudnih dužnosnika te 76 službenika i namještenika.
    Tijekom radova na spomenutoj zgradi pokrenuti su i obimni radovi u Ulici Andrije Hebranga. Gradi se novi kanalizacijski kolektor, rekonstruira vodovodna mreža te polaže cjevovod kojim će se gradska vodosprema priključiti na Regionalni vodovod NPKL. Te radove uz grad Metković i Komunalno poduzeće Metković sufinanciraju Hrvatske vode i Fond za regionalni razvoj.
    Nakon toga pristupit će se uređenje kolnika, nogostupa, sadnji zelenila i postavljanju jave rasvjete, što će ići na trošak Grada Metkovića i za što je u tijeku odabir izvođača.