vijesti www.metkovic.hr

 Obavijest

Osnovan Avanturistički klub 'Osmica'

Metković, 5.2.2013. - Okupljanjem entuzijasta, avanturista i prije svega ljubitalja prirode, krajem prošle godine u dolini Neretve je osnovan Avanturistički klub Osmica iz kojeg nam se Jadran Kapović javio sljedećim dopisom.
    Potaknuti velikim potencijalom drage nam doline željeli smo iskoristiti sve njene blagodati i njenom stanovništvu prezentirati i ponuditi alternativu. Živimo na lokalitetu koji spaja mediteran i krš, rijeku i more, dolinu i brdo te samim time nudi bezbroj mogućnosti za rekreaciju i bavljenje sportovima koji se primarno odvijaju u prirodi, a nude avanturu i adrenalinski doživljaj. Vođeni tom idejom klub će djelovati na edukaciji i promociji rekreacije u prirodi, avanturizma i ekologije.
   
    Neke od najzanimljivijih aktivnosti koje ćemo Vam predstaviti su:
    - Slobodno penjanje
    - Kayaking
    - Planinarenje
    - Škole u prirodi za djecu i odrasle
    - Cestovni i brdski biciklizam
    - Skijanje i snowboard
    - Adrenalinski park
   
    Svi ovi sportovi u svojoj suštini nude avanturu bilo da je to vijuganje močvarnim kanalima u kajaku, bicikliranje po makadamskim cestama rijetko naseljenih područja, penjanje po stijenama, planinarenje starim zaboravljenim putovima i upoznavanje kako neretvanske tako i hrvatske prirodne raznolikosti. Ono što je najbitnije u svemu je druženje kroz rekreaciju i upoznavanje novih krajeva i ljudi te zajedničko aktiviranje na polju avanturizma i ekologije.
    Prema godišnjem planu Kluba organizirati će se stručna predavanja, projekcije filmova i dokumentaraca, izleti i praktične nastave o vještinama potrebnim za boravak u prirodi, nastojeći tako naše znanje prenijeti sadašnjim i budućim generacijama.
    Klub je već, u iznimno kratkom roku, pokrenuo nekoliko projekata:
    - Projekt postavljanja sportsko penjačkih smjerova na stijenama pored mjesta Klek.
    - Projekt čišćenja, trasiranja, markiranja i popisivanja svih planinarskih staza u Neretvi.
    - Projekt označavanja i popisivanja svih biciklističkih staza u Neretvi.
   
    U samom klubu djeluje nekoliko verificiranih vodiča avanturističkih izleta i nekoliko članova Hrvatske gorske službe spašavanja koji će brinuti o svim aspektima sigurnosti te na stručan i opušten način voditi edukaciju za sve članove željne novih znanja.
    Pridružite nam se i iskusite avanturu koja čeka na vas bliže nego što to očekujete!
    Više o klubi možete vidjeti na našim facebook stranicama:
    https://www.facebook.com/aklubosmica
    Klub je od 1.2 počeo s upisom članova. Članstvo se plaća 100,00 kn godišnje za odrasle i 50,00 kn za djecu do 16 g. a svaki član će na poklon dobiti naljepnicu i majicu kluba te iskaznicu sa markicom za tekuću godinu.
    Članstvo se može aktivirati na sljedeće načine:
    Porukama preko naše Facebook stranice ili e-maila
    https://www.facebook.com/aklubosmica
    aklubosmica@gmail.com
    U motelu Delta u Opuzenu
    Kontaktom na mobitel: 091 45 66 780