vijesti www.metkovic.hr

 Izložba

Krajobraz i biološka raznolikost delte Neretve

Metković, 7.2.2013. - U gradskom kulturnom središtu Metković jučer je otvorena izložba fotografijaKrajobraz i biološka raznolikost delte Neretve Udruge Divina Natura koju su u okviru Projekta Neretvanska baština sufinancirale Hrvatske vode.
    Na izložbi je predstavljena 21 fotografija čiji autori su Davorka Kitonić, Ivan Petrov, Ivica Puljan, Tomislav Rogošić i Marin Veraja, na kojima su zabilježeni krajobrazi doline Neretve te biljni i životinjski svijet.
    Nakon što je u ime Gradskog kulturnog središta posjetitelje pozdravio Ivica Puljan, o značaju doline Neretve za biljni i životinjski svijet govorio je dr. sc. Nenad Jasprica s Instituta za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku koji je istaknuo veliku biološku raznolikost neretvanske doline, ali i još uvijek relativno dobar suživot čovjeka s biljnim i životinjskim vrstama. Organizator izložbe Meri Rogošić iz Udruge Divina Natura zahvalila je svima koji su pomogli u njenoj realizaciji te najavila da će izložba biti postavljena i u Dubrovniku, a u konačnici fotografije će biti darovane Gradskoj knjižnici Metković, kada ona preseli u nove prostore u zgradi stare Vage. Posjetiteljima je na otvaranju izložbe darovan eko-kalendar, a u sklopu spomenutoga projekta izradit će se brošura na temu krajobraza i biološka raznolikost delte Neretve.
    Izložba u atriju GKS-a ostaje otvorena do daljnjega pa će je moći vidjeti svi koji u GKS dođu na jedno od budućih kulturnih događanja.