vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Predstavljen 'Nacionalni plan za 2013.'

Metković, 7.2.2013. - U Zgradi političkih stranaka jučer je predstavljen Nacionalni plan za poticanje zapošljavanja za 2013. koji će se primjenjivati od 15. siječnja do 1. srpnja. U uvodnom dijelu o novostima u okviru Plana govorio je pročelnik HZZ – Područne službe Dubrovnik mr. sc. Dasen Jasprica, a o mjerama je govorila rukovoditeljica Odsjeka aktivne politike zapošljavanja HZZ – PS Dubrovnik Mirjana Stanković.
     Kao i do sada provedbene aktivnosti iz Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja usmjerene su na skupine nezaposlenih i neaktivnih osoba koje zbog svojega stupnja obrazovanja, nedostataka radnog iskustva, godina života, obiteljskih i socijalnih uvjeta nisu konkurentne, a niti pokretljive na tržištu rada. Dio provedbenih aktivnosti, a time i osigurana sredstva usmjerena su na poslodavce kojima prijete teškoće u poslovanju kako bi mogli zadržati postojeću zaposlenost.
     Više o svemu zainteresirani s područja doline Neretve mogu dobiti na web stranici HZZ-a (www.hzz.hr) ili u HZZ - Ispostava Metković svakim radnim danom od 7 do 15 sati.