vijesti www.metkovic.hr

 Poljoprivreda

Predavanje za maslinare

Metković, 12.2.2013. - U organizaciji Poljoprivredne savjetodavne službe, Područni ured DNŽ sinoć je u Zgradi političkih stranaka održano predavanje za poljoprivrednike. Teme su bile agrotehnika u masliniku (obrada tla, gnojidba, navodnjavanje, rezidba i zaštita) i integrirana proizvodnja, a na kraju predavanja upriličeno je kušanje uzoraka maslinova ulja koje su neretvanski maslinari donije na predavanje.
     Spomenute teme prezentirali su agronomi iz Poljoprivredne savjetodavne službe Ljiljana Mustapić, Antun Kotlar, Marijo Car, Ivana Tomac-Talajić i Milenko Buljubašić.
     U okviru predavanja predstavljen je i program četvrte po redu manifestacije Maslinova ulja hrvatskog juga koja će se u organizaciji Zajednice maslinara i uljara DNŽ održati 2. ožujka u Orašcu. U okviru manifestacije dodijelit će se priznanja za najbolja maslinova ulja pa svi neretvanski maslinari koji žele sudjelovati u natjecanju uzorke svojih ulja trebaju poslati u Zavod za mediteranske kulture Sveučilišta u Dubrovniku (nekadašnja Stanica za južne kulture). Kao i prijašnjih godina uzorke je potrebno dostaviti u ambalaži 2 x 0,5 litara ulja uz kotizaciju od 100 kuna. Uzorke mogu dostaviti svi maslinari bez obzira na količinu proizvedenog ulja.