vijesti www.metkovic.hr

 Humanitarna priredba

Plavi Miško oduševio vrtićane

Metković, 15.2.2013. - Tete iz Dramske skupine Dječjeg vrtića Metković priredile su i drugu lutkarsku predstavu. Riječ je o predstavi pod nazivom Plavi Miško koju je prema tekstu Gulie Urban i ovaj put režirala teta Pava Begić.
    Glazbu je ponovo priredio Dražen Laskač, za zvučne efekte pobrinuo se učenik petog razreda Josip Begić, a lutke i scenografiju osmislile su i izradile tete koje su nastupile u predstavi. Uloge su odigrale: Pava Begić, Karmen Laskač, Mira Penavić, Davorka Šutalo, Silvana Arapović, i Ivona Mišetić.
    Predstava je izvedena u okviru manifestacije Festival srca koja se održava od 7. do 14. veljače, a koju Udruga Veliko srce malom srcu po drugi put organizira povodom obilježavanja Svjetskog tjedna prirođenih srčanih bolesti. Predstava je za sve metkovske vrtićane izvedena po simboličnoj cijeni od 10 kuna, a prikupljena sredstva biti će uplaćena Udruzi Veliko srce malom srcu.
    Događaj su popratili i roditelji malog Petra koji pohađa Dječji vrtić Metković, a čija je mama Merita Manenica predsjednica ogranka Udruge za Dubrovačko-neretvansku županiju te dr. sc. Vlado Krmek, specijalist pedijatar iz metkovskog Doma zdravlja.