vijesti www.metkovic.hr

 Peticija

Pravo na odgoj djece

Metković, 15.2.2013. - Znamo da ćete reći: „Dosta mi je više toga, koga to više zanima, gledajmo od čega živimo…“ Sve to stoji, ali radi se o našoj djeci. Zbog kojih i živimo.
   Građanska inicijativa Roditelji doline Neretve sutra u Metkoviću provodi potpisivanje peticije za pravo roditelja na odgoj svoje djece. Sve to je u svezi s programom zdravstvenoga odgoja što se počeo provoditi u našim osnovnim i srednjim školama.
   Dakle, sutra, u subotu, 16. veljače, građani Metkovića, ali i svi koji se sutra tamo nađu, moći će na raskrižju ulica Ante Stračevića i Zvonimirove/Matice Hrvatske potpisati peticiju. Onima koji se još uvijek ne snalaze s nazivima ulica recimo da je to malo sjeveroistočno od Pošte u Metkoviću. Kronično dezorijentirani snaći će se uz pomoć kompasa.
   Je li naša Vlada, tj. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, točnije, sam ministar Jovanović negdje u šumi izgubio kompas, sve glasnije se pitaju mnogi? Jedan od njih je i Slaven Letica (koji ga je i sam znao izgubiti), ali za kojega smo sigurni da nerijetko ima što za reći. Nije gospođa Reisman baš takav klaun kakvim su je prikazali mnogi hrvatski mediji. Nadamo se da vas neće obeshrabriti podugačak tekst.