vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Promocija učeničkog lista 'Ab und zu'

Metković, 16.2.2013. - Jučer je u Gimnaziji Metković održana promocija učeničkoga lista na njemačkom jeziku. ListAb und zu (s vremena na vrijeme) predstavlja spomen na dvadesetak zajedničkih projekata u Školskoj godini njemačkog jezika 2011./12. na kojima je radilo 350 učenika. Neki od tih projekata dobili su i međunarodna priznanja.
    List je, također, objavljen na PASCH-net-u, ili internetskim stranicama Partner škola Goethe-Instituta i odmah je dobio pohvale, a svaki tjedan jedan od tekstova bio je objavljen na njihovoj naslovnici.
    Financijsku potporu za tiskanje lista dala je Dubrovačko-neretvanska županija, nakon što se Škola prijavila na Natječaj za projekte u obrazovanju.
    Program promocije započela je učenica Lea Knežević otpjevavši pjesmu na njemačkom jeziku Lea und die Sonne za koju je sama napisala tekst i glazbu. List su predstavile učenice Antonija Stanić, Veronika Paponja, Martina Manenica, Lea Knežević, Monika Klarić, Antonija Taslak i učenik Blaž Bulum. Na kraju promocije učenici maturanti Jakov Irnej Volarević, Nikola Matić, Bartul Jakić, Ivan Dragobratović i Danijel Šimić izveli su skeč kojim se reklamira list.
    Mentorice svih spomenutih projekata bile su profesorice njemačkog jezika Monika Ujdur-Batinović, Ana Bebić i Svjetlana Bebić.