vijesti www.metkovic.hr

 Komentar

Tko je ovaj tip?

Metković, 17.2.2013. - Ne znate tko je na slici? Možda ste čuli ili čitali o njemu. Aco nazionale doveo ga je u studio HRT-a u svoju emisiju NU2 da bi nam otkrio svu bijedu našega nacionalnoga bića. Tako nam i treba.
   Tako nam i treba kada se nismo u stanju brinuti o sebi. Čovjek, Hrvat iz Travnika, kojega je otac sa 16 godina pokušao maknuti iz ratnoga ludila bosanskoga lonca, koji se igrom sudbine zaustavio u Splitu i tamo završio srednju školu, pa nastavio kasnije u Hrvatskoj studij teologije pa onda i režije nema što nije (oprostite, ali ne ide drukčije) srao po svojoj domovini. Uostalom, rekao je da domovina za njega ni ne postoji. Domovina su njegovi projekti.
    I taj je Frljić zvijezda, genijalac, čak mu se nudi i ključno mjesto u Drami Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Kao da se radi o Mrduši Donjoj. Zaslužio je on to. Fine mrtve djevojke su ga konačno izbacile u orbitu. Ima li Hrvatska snage skinuti taj kvazikulturni asteroid prije nego nas udari? Očito nema i neće. Kulturni ga krugovi dižu u zvijezde ne shvaćajući njegovu podvalu. Shvatio čovjek što u Hrvatskoj trenutno pali, tj. gdje leži lova. Što više pljuješ po vlastitu narodu to više love možeš izvući iz raznih ministarstava i EU fondova.
   Svakako pogledajte cijelu emisiju i svako malo je ponovno gledajte. Uključite i svoju zreliju djecu.

Ivica Puljan