vijesti www.metkovic.hr

 Obavijest

200 godina bajka braće Grimm

Metković, 19.2.2013. - A onda je došao lovac Luka i vuku… Ne, ne, to se danas ne smije pričati djeci. Druga su vremena i djecu štite najsuvremeniji zakoni da se ne bi, nedajbože, neko dijete povelo za lovcem iz poznate bajke braće Grimm. To što su svakodnevno izložena širokoj lepezi kako virtualnoga tako i stvarnoga napastovanja malo tko vodi računa.
   Prošla su dva stoljeća otkako su Jacob i Wilhelm Grimm objavili svoje Kinder und Hausmärchen (Dječje i obiteljske priče) pa će tim povodom i Gimnazija Metković sudjelovati u obilježavanju ovogodišnje proslave za koju nas vežu posebni trenutci djetinjstva. Za to su se pobrinuli učenici Gimnazije sa svojim profesoricama njemačkoga jezika Monikom Ujdur-Batinović, Anom Bebić i Svjetlanom Bebić.
   U Školi su na tu temu već izloženi plakati, a osim te male izložbe započet će se i s filmskim mjesecom. Dakle, onima koji ne znaju što bi sutra (srijeda) poslijepodne preporučujemo film Aschenputtel (Pepeljuga) na njemačkom jeziku. Projekcija filma je u 17 i 30 u čitaonici Gimnazije Metković.