vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Održan Županijski LiDraNo 2013.

Metković, 22.2.2013. - U organizaciji Gimnazije Dubrovnik u Kazalištu Marina Držića u utorak, 19. veljače održana je županijska smotra literarnih, dramskih i novinarskih radova - LiDraNo 2013.
     Ovogodišnja smotra okupila je predstavnike 22 osnovne i 8 srednjih škola te predstavnice Ženskog đačkog doma u Dubrovniku.
     Od četiri metkovske škole, dvije osnovne i dvije srednje, najviše uspjeha imala je OŠ Stjepana Radića čijih je troje učenika pod vodstvom Ivane Čarapine predloženo za Državnu smotru. U kategoriji novinarski radovi predloženo je dvoje osmaša, Mara Obradović s tekstom Brkovi su opet u modi i Ivan Vidović s tekstom Naš doktor u Velikom Maglaju. U kategoriji pojedinačni scenski nastupi predložena je učenica šestog razreda Marijeta Kežić koja se predstavila s narodnom pjesmom Izjelica.
     Uz njih troje za Državnu smotru predložen je i učenik četvrtog razreda Gimnazije Metković Nikola Matić s tekstom Je li Neretva od Boga prokleta? u kategoriji novinarski rad kojemu je voditeljica bila Ivanka Ujdur.
     U kategoriji školski list na Državnu smotru predložen je list OŠ don Mihovila Pavlinovića Kreket (Josipa Arapović, 8. r. voditeljica Danijela Tutavac).
     Nakon prosudbi državnih povjerenstava, Agencija za odgoj i obrazovanje do 28. ožujka će na svojim internetskim stranicama objavit Tablice pozvanih učenika na Državnu smotru koja će se održati u travnju. Izabranim učenicima i njihovim voditeljima želimo puno uspjeha!