vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

U svibnju Knjižnica u Vagi

Metković, 23.2.2013. - Gradonačelnik Stipo Gabrić je danas sa Željkom Glavinićem, direktorom tvrtke MGA koja je izvođač radova na zgradi stare Vage, obišao gradilište kako bi vidio u kojoj su fazi radovi na adaptaciji te zgrade u Gradsku knjižnicu i Prirodoslovni muzej.
   Na nekim od pet etaža građevinski su radovi praktički gotovi, a na drugima su se ovih dana nastavili. Stoga smo zamolili Željka Glavinića da nam kaže što još treba učiniti da bi zgrada bila stavljena u funkciju.– Svi radovi su u završnoj fazi tako da bi do 1. travnja sve trebalo biti gotovo. Znači, svi građevinsko-obrtnički radovi kao što su npr. vatrodojava, video-nadzor i slične stvari koje su bitne da bi objekt bio u funkciji i da bi se mogao napraviti djelomični tehnički pregled. S druge strane, ostaje nam još oprema koja će djelomično biti postavljena do 1. travnja pa će se do 1. svibnja moći prebaciti knjižnični inventar, tj. knjižnica će se moći otvoriti. Ministrica je obećala doći dva puta. Prvi put će doći kada to privedemo kraju, da vidi što smo napravili, a drugi put, ja se nadam, doći će za otvaranje.
   Što se tiče muzejskog postava Ministarstvo je za ovu godinu osiguralo točno tri milijuna kuna. Od ta tri milijuna kuna oko milijun kuna bit će iskorišteno do 1. svibnja, a ostatak poslije otvaranja knjižnice. Tako nam u sljedećoj godini preostaje završiti kompletan muzejski postav.