vijesti www.metkovic.hr

 Politika

Ubavka Mostahinić predsjednica HSU-a

Metković, 10.10.2013. - Jučer je u Zgradi političkih stranaka održana Izborna skupština (druga od osnivanja Ogranka u Metkoviću) na kojoj je za predsjednicu GO HSU Metković izabrana Ubavka Mostahinić.
    Prvi potpredsjednik je Stipan Borovac, druga potpredsjednica je Nada Veraja, a tajnica je Gordana Dominiković. U Upravni odbor ušli su još: Jozo Volarević, Anica Batinović i Siniša Bebić.
    U Nadzorni odbor izabrani su: Luka Delija (predsjednik), Mirko Matić, Vinko Taslak, Ana Barišić i Vinko Marušić. Županijski delegati su: Ubavka Mostahinić, Stipan Borovac, Ivan Plećeš i Gordana Dominiković.
    Na kraju je predloženo da se dosadašnji predsjednik i osnivač HSU u Metkoviću Ivan Plećaš proglasi počasnim predsjednikom, što je i učinjeno, a plaketu mu je uručila novoizabrana predsjednica Ubavka Mostahinić.
    Izbornoj skupštini nazočili su: predsjednik ŽO HSU-a Ivan Margaretić, potpredsjednica ŽO HSU-a i tajnica Matice umirovljenika DNŽ Luce Gvozden, predsjednici GO HSU Dubrovnika Ivo Jadrušić, Ploča Mila Staničić, Korčule Darko Lozica i Opuzena Željko Bačić. Nazočni su bili i predsjednik GO HDZ-a Nikola Oršulić i predsjednica GO HSLS-a Miljenka Manenica.