vijesti www.metkovic.hr

 Reagiranje

Kako je niža cijena postala viša

Metković, 17.10.2013. - Stiglo nam je reagiranje jednoga gospodina (ne navodimo mu ime) koji već četiri desetljeća dolazi u dolinu Neretve baveći se zaštitom njezine prirode. Tim je poslom i nedavno bio u dolini pa je na povratku u Zagreb, prema ustaljenom običaju, zastao uz cestu ispod Opuzena prema Pločama kupiti mandarine. Evo što nam on piše:
    10. listopada ove godine kupio sam svježe mandarine da ih odnesem u Zagreb svojoj obitelji. Iako znam da se sada u trgovinama u Zagrebu prodaju po 5 kuna, pa mi cijena nije posebno važna, uz cestu sam kupio mrežastu vrećicu mandarina po „nižoj cijeni“ od 5 kuna, kako je rekla prodavačica, i u kojoj je trebalo biti 8 kilograma plodova. Kada sam došao kući vrećicu sam izvagao i ustanovio da je u njoj bilo 6,10 kg plodova.
    To me zaista naljutilo i sigurno neću više tamo kupovati, ne zbog cijene nego zbog bijedne prevare na vagi. Naime, oni koji prodaju znaju da kupac ne može znati kolika je težina koju kupuje - ali vjeruje na riječ prodavača. A taj vara! Prodaje robu u neposrednoj blizini polja u kojem je ljetinu ubrao, nema transportnih troškova, a ne plaća niti PDV - i svejedno vara kupce. Zaista ružno i bijedno. Mislim da treba objaviti da ovakvo ponašanje ruši ugled svih koji prodaju pa i svih ljudi u Neretvi. Molim da ovo objavite s ciljem da se ovakve stvari ne ponavljaju.