vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Predstavljena slikovnica 'Neretvanske lađe'

Metković, 23.10.2013. - U okviru manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2013. sinoć je u Gradskoj knjižnici Metković održana akcija pod nazivom Čitajmo naglas koja se za djecu starije predškolske dobi i djecu nižih razreda osnovne škole provodi sa svrhom populariziranja čitanja. Prisutnoj djeci i roditeljima dvije priče čitale su teta Karmen Laskač i teta Davorka Šutalo.
     Događanje je bilo odlična prigoda da se okupljenima predstavi Anamarija Dominiković iz 4.d razreda OŠ don Mihovila Pavlinovića koja je sa svojom slikovnicom Neretvanske lađe osvojila prvu nagradu na natječaju naziva Moja prva knjiga kojega devetu godinu provodi Centar za neohumanističke studije iz Karlovca. Nagrađena slikovnica je tiskana i Anamariji je uručena prije nekoliko dana na završnoj svečanosti koja je održana u Karlovcu.
     U prigodnom razgovoru teta Davorka je predstavila Anamariju, nakon čega je svoju slikovnicu mlada autorica pročitala okupljenima. Zahvalivši ravnateljici Vesni Vidović što joj je omogućila predstavljanje, Anamarija je slikovnicu darovala Gradskoj knjižnici Metković pa će je tako sva djeca, koja žele, moći prelistati i pročitati.
     Kako slikovnica govori o lađi koju je od zaborava spasio Maraton lađa na Neretvi, Anamarija je slikovnicu darovala i Udruzi lađara Neretve čiji je predsjednik Marko Marušić tom prigodom mladoj autorici za uspomenu uručio komplet medalja s Maratona. Jedan primjerak Anamarija je darovala i zamjeniku gradonačelnika Nikoli Grmoji koji ju je u ime Grada Metkovića došao podržati i čestitati joj na uspjehu.