vijesti www.metkovic.hr

 Tradicija

Dani kruha u OŠ Stjepana Radića

Metković, 26.10.2013. - Jučer je i OŠ Stjepana Radića obilježila Dane kruha, a kao i obično u proslavi su sudjelovali svi učenici, njih 1050, uz podršku i pomoć roditelja, učitelja i djelatnika škole. U obje smjene, prigodno uređene stolove u školskim učionicama blagoslovio je župni vikar Župe sv. Ilije fra Lukica Vojković.
     Središnja proslava tradicionalno je održana u holu na prvom katu škole, a u programu koji je upriličen sudjelovali su učenici recitatorskih i dramskih skupina, Dječji zbor Župe sv. Ilije te Ženska klapa Žveljarin. Program su pripremile: Marijana Kljusurić, Dajana Marinović, Tatjana Hazirović Juračić, Marija Mijić, s. Vedrana Krstičević i Aleksandra Lukić Skelić. Blagoslov kruhu i svim prisutnima udijelio je fra Lukica.
     Kako bi radost blagovanja kruha podijelili i sa starijim sugrađanima skupina učenika posjetila je Udrugu Otac Ante Gabrić te starački dom koji djeluje pri samostanu Svete Obitelji, tj. kod sestara Služavki Maloga Isusa, čije su korisnike darivali kruhom i kolačima uz prigodan program koji su im izveli.
     U okviru manifestacije uređeni su i panoi na kojima su izloženi likovni i literarni radovi učenika. Pano nižih razreda izradili su učenici literarne skupine pod vodstvom učiteljice Božene Kaleb, a viših učenici školske Zadruge Ždral koju vodi prof. Ivana Šiljeg.
     OŠ Stjepana Radića manifestaciju Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje završit će misom zahvalnicom koju će u nedjelju u 9,30 sati za učenike, njihove učitelje i roditelje predvoditi fra Lukica Vojković.