vijesti www.metkovic.hr

 Gradska uprava

Sporazum između HGSS-a i Grada Metkovića

Metković, 28.10.2013. - Danas je u Uredu gradonačelnika potpisan Sporazum o zajedničkom djelovanju Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Dubrovnik na prostoru Grada Metkovića, poglavito na nepristupačnim prostorima izvan gradova i javnih prometnica. U ime Grada Metkovića Sporazum je potpisao gradonačelnik Božo Petrov, a u ime HGSS-a pročelnik Igor Krile kojega je zastupao Metkovac Tonći Padovan.
   Iako je HGSS na području Metkovića imao mnogobrojne intervencije (samo u posljednjoj poplavi njih 84) Grad do sada nije ispunjavao svoju zakonsku obvezu i novčano pomagao djelovanje HGSS-a. – Ovim Sporazumom to želimo promijeniti pa će Grad Metković, u okviru svojih mogućnosti i u zajedničkom interesu, pomagati djelovanje HGSS-a na našem području – rekao je gradonačelnik Petrov. Neslužbeno smo doznali da se radi o godišnjem iznosu od oko 14 tisuća kuna.
    Sporazumom se HGSS-ova Stanica Dubrovnik, kao nositelj djelatnosti gorskog spašavanja i javna služba koja svojim Statutom djeluje na području Grada Metkovića sa svrhom rješavanja javnih potreba građana, obvezuje svoje specijalizirano znanje, iskustvo, kadrove i sve svoje raspoložive potencijale i specijaliziranu opremu staviti na raspolaganje Gradu u funkciji traganja zaštite i spašavanja ljudskih života. Grad se obvezuje da će sufinancirati troškove pripravnosti i održavanja spremnosti te redovite djelatnosti HGSS-ove Stanice Dubrovnik, a ona se obvezuje da će Gradu redovito podnositi izvješća o utrošenim sredstvima.