vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

'Neretvanske lađe' predstavljene vrtićanima

Metković, 29.10.2013. - Manifestaciju Mjesec hrvatske knjige 2013. s nekoliko prigodnih događanja obilježit će i Dječji vrtić Metković. Prvo od njih bilo je predstavljanje nagrađene slikovnice Neretvanske lađe Anamarije Dominiković iz 4.d razreda OŠ don Mihovila Pavlinovića koja je prije nekoliko dana prvi put predstavljena u Gradskoj knjižnici Metković.
     Nakon kraćeg predstavljanja mlade autorice, slikovnicu je Anamarija pročitala nakon čega su djeca iznosila dojmove o onome što su čula. Za uspomenu na zajedničko druženje vrtićani su Anamariji darovali slikovnicu i bookmark što su izradili uz pomoć svojih teta, nakon čega je Anamarija primjerak svoje slikovnice darovala Dječjem vrtiću Metković uručivši je ravnateljici Miri Penavić.
     Na kraju programa dječak Vinko Vrnoga je u ime svoje skupine pročitao slikovnicu koju su, prema priči Nathae Caputo Djedova pogača, zajednički nacrtala i napisala djeca pod vodstvom tete Karmen Laskač. Djeca su zajednički i zapjevala, a druženje je završeno fotografiranjem s Anamarijom.
     Na predstavljanju su se okupile skupine predškolaca koje vode tete Davorka Šutalo, Sanja Obradović i Karmen Laskač.