vijesti www.metkovic.hr

 Kazalište

'Vuk i kozlići' oduševili vrtićane

Metković, 30.10.2013. - U Dječjem vrtiću Metković za gotovo sve vrtićane s područja grada odigrana je predstava Vuk i kozlići. Riječ je o jednom od najpoznatijih djela braće Grimm čiji je tekst osuvremenio i prilagodio Jan Grabovski, a za scenu prilagodili članovi ansambla Lutkarskog kazališta Mostar koji su predstavu i izveli.
     U izvedbi koja je trajala nešto manje od sat vremena na neobičan i duhovit način ispričana je poznata priča o mami kozi i njenoj djeci kozlićima te strašnom ali u ovom slučaju smiješnom vuku. Uz dinamične izmjene scena lutkari su pokazali svoje izvanredne sposobnosti da udahnu život lutkama i zainteresiraju djecu, ali i one starije koji su s djecom gledala predstavu. Tijekom cijele izvedbe mališani su napeto pratili radnju, smijali se, navijali za kozliće, a na kraju glumce i njihove lutke sa scene ispratili velikim pljeskom.
     Likovno rješenje za predstavu osmislila je Ivana Radić koja je s Jadrankom Popović Miljko izradila i scenografiju, kostime i lutke kojima su život udahnuli glumci: Tibor Oreč, Jadranka Popović Miljko, Marta Haubrich, Ivan Nevjestić i Anela Planinić.