vijesti www.metkovic.hr

 Manifestacije

Veliko zanimanje za
'Noć muzeja' u AM Narona u Vidu

Metković, 1.2.2014. - Kako je to bilo širom Hrvatske i u dvama muzejima na području Grada Metkovića sinoć je bilo iznimno živo. Manifestaciji Noć muzeja 2014. pridružili su se Arheološki muzej Narona u Vidu i Prirodoslovni muzej Metković.
    Ovogodišnja tema Noći muzeja u Arheološkom muzeju Narona bila je ilirska perunika - Iris Illyrica, biljka koja je u antici bila jako cijenjena, a u okolici Narone bilo ju je u izobilju.
    U suradnji sa Srednjom poljoprivrednom i tehničkom školom Opuzen osmišljen je zanimljiv program kojim je predstavljen Projekt Iris Illyrica, a organizirane su i radionice za djecu, prodajna izložba sapuna i soli s mirisom irisa, promotivna prodaja publikacija i odabranih suvenira u muzejskoj suvenirnici te specijalna vodstva kroz stalni postav. Prigodan glazbeni program izveli su učenici Osnovne glazbene škole Metković.
    Prema preciznoj evidenciji na ulazu u Muzej sinoć je zabilježeno 1674 posjetitelja, a uočeno je da je među njima bilo dosta školske djece iz Metkovića i okolnih mjesta koja su prevožena autobusima.
Foto: I. Puljan, I. Petrov