vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Prijateljski susret završio pobjedom Splita

Metković, 1.2.2014. - Na igralištu Iza Vage Neretva je danas odigrala prijateljsku utakmicu protiv prvoligaša RNK Split koja je završila pobjedom Splićana rezultatom 0:1. Utakmica je odigrana u okviru priprema za predstojeću sezonu, ali i proslave 95. rođendana NK Neretva.
     Neretva je prvu prigodu imala u 7. minuti kada je nakon prekršaja nad Batinovićem slobodni udarac izveo Vrnoga, ali je protivnička obrana na vrijeme reagirala. Gosti su blizu pogotka bili u 15. minuti, ali je Vojnovićev udarac uz malu pomoć vratnice zaustavio vratar Rolj koji se odlično snašao i u 40. minuti susreta obranivši Vidovićev udarac koji pucao s nekih pet metara od gola. Neretva je ponovo zaprijetila u 42. minuti preko Batinovića, ali je obrana Splićana loptu uspjela skrenuti u korner. I u nastavku obje su momčadi stvorile nekoliko dobrih prigoda za pogodak, a jedini gol na utakmici postigao je Glumac u 75. minuti koji se najbolje snašao nakon ubačaja Mršića iz kornera.
     Unatoč kišovitom vremenu utakmicu je pratilo tristotinjak gledatelja koji, bez obzira na poraz Neretve, mogu biti zadovoljni viđenim na terenu jer su domaći igrači gotovo tijekom čitavoga susreta uspješno parirali prvoligašu.
Za Neretvu igrali: Rolj, Paponja, Dominiković, Glavan, Kuran, A. Sršen, Batinović, Vrnoga, Jerković, Ćelić, Sokol (I. Sršen, Barać, Dodig, Ereš, Zovko, Velić). Trener: Bruno Akrapović.
Za Split igrali: Vuković, Ibriks, Križanac, Glumac, Rugašević, Vojnović, Mršić, Vidović, Kvesić, Belle, Roce (Radotić, Bilić, Tomašević, Mrkonjić, Radeljić, Bagarić). Trener: Stanko Mršić.